Jouw bridal try-out

Ik krijg regelmatig de vraag of een bridal try-out echt nodig is. Het hoeft toch niets speciaal te zijn dus

waarom dit extra bedrag betalen?

Mijn antwoord is dan: ‘Je bent toch ook op voorhand naar de zaal gaan kijken?’ of ‘Je bent toch ook op voorhand een menu gaan kiezen en proeven?’

Ik snap zeker wel dat haar en make-up niet bij iedereen even hoog op de prioriteitenlijst staan maar als je er dan toch voor gaat, ga er dan ook helemaal voor.

Een try-out is zowel voor de bruid als voor de MUAH (make-up & hairstylist) het moment om te kijken wat wel of niet lukt. Reageer je niet op de producten? Blijft je haar in de krul met dit product? Past de look die je voor ogen had ook werkelijk bij jouw gelaat?

Plan die proef dus en gebruik deze tips om het zo vlot mogelijk te laten verlopen.

1 Voorbeeldfoto’s

Foto’s zijn een goed hulpmiddel om jouw MUAH te laten zien wat jij voor ogen hebt. Een goede plaats om te beginnen zoeken, is het portfolio van jouw MUAH zelf. Dit is namelijk de stijl waarvoor hij/zij staat en dus ook perfect gaat neerzetten. Het is meteen ook het perfecte moment om te kijken of de stijl van deze artist bij jouw past. Kies dus niet zomaar iemand omdat je haar en make-up die dag gedaan moeten worden. Nee, kies iemand op basis van zijn/haar stijl!

Een tweede bron in Pinterest. Hier moet je echter wel kritisch zijn want hier staan veel onrealistische plaatjes op. Je kan ze wel gebruiken om te laten zien wat je mooi vindt aan een kapsel of een make-up, bijvoorbeeld de kleuren van de oogschaduw, de manier waarop het model haar vlecht valt, de lipstick kleur …

Ik adviseer om niet meer dan 3 foto’s te kiezen. Met 3 foto’s kan je namelijk echt wel tonen wat je voor ogen hebt.

2 Extra volk

Het is heel leuk om je vriendinnen, zus, mama of schoonmoeder mee te nemen naar je try-out maar zelf raad ik het niet aan. Als MUAH verkies ik dat je alleen komt of maximum 2 andere personen meebrengt.

De reden hiervoor is eenvoudig: hoe meer mensen, hoe meer meningen. Deze kunnen invloed hebben op jouw visie, en het laatste wat je wil is de studio verlaten met een look waar je je zelf niet goed bij voelt. De try-out draait om jou en jou alleen.

Breng je toch graag iemand mee, kies dan mensen waarvan je weet dat ze eerlijk zullen zijn en die jouw wensen op de eerste plaats zullen

zetten.

3 Draag lichte tinten

De meeste bruiden trouwen nog steeds in het wit of een variant hiervan. Je jurk meebrengen is geen optie, maar door bijvoorbeeld een witte blouse te dragen kan je je wel al een idee vormen over hoe je make-up en kapsel zullen matchen met je jurk.

4 Je haren wassen

Was je haren de dag vóór je huwelijk, doe er wat mousse in en droog vervolgens zoals je dit gewoonlijk doet. Is je haar echt snel vet, doe deze handeling dan op de dag van je huwelijk.

Het doel van de mousse is om wat textuur en grip aan je haren te geven. Vooral voor een opsteekkapsel is dit erg handig. Dit hoeft trouwens geen duur product te zijn, gewoon een mousse van de supermarkt is oké. Twee ‘toefjes’ is doorgaans voldoende.

5 Wees voorbereid

De try-out is dé gelegenheid om je MUAH van alle info te voorzien. Hoe laat moet je klaar zijn? Hoeveel extra personen zullen er zijn en wat wensen zij? Wat is de exacte locatie? Bevraag dit vooraf en hou je hier ook aan. Bij grote suites wordt er namelijk een extra collega ingeschakeld die ook betaald moet worden. Vraag dit daarom allemaal goed na voor je definitieve afspraken vastlegt. Cancel je op het laatste moment diensten, dan kost dit geld.

Dit is ten slotte ook het moment om te zeggen of je een haarstukje zal dragen, bijvoorbeeld een bloemenkam of sluier. Zo kan hier rekening mee gehouden worden wanneer we aan het kapsel beginnen.

Met deze tips zou een try-out als een fluitje van een cent moeten verlopen!

Groetjes

Elise

Previous
Previous

Mijn ‘waarom’

Next
Next

Make-up producten voor het gelaat: hoe zit dat juist?